lauantai 19. helmikuuta 2011

Korvakorut My passion

Ehkä viimein olisi aika päivittää myös korujani.. Jotain olen silloin tällöin tehnyt, mutta kuvat jääneet ottamatta.. Koruja teen lähinnä omaksi ilokseni, ja silloin tällöin myös lahjaksi.. Ei siis enää mitään suurtuotantoa.. :)

Tässä yhdet korvakorut, joita olen pitänyt tosi paljon. Hopeiset suhteellisen isot korvakorurenkaat ja ihanat Preciosan Light Siam pisarat..

My passion -korvakorut

Kevättalven ihanuus

Kaunis, kaunis aurinkoinen pakkaspäivä! Lumi kimmeltää auringon säteissä..Helmikortteja tammi- helmikuulta 2011

Uudet tuulet ja uusi blogipohja

Lämpimästi tervetuloa uuteen blogiini..
Ja yllätys yllätys olen perustanut tämän blogin jo joulukuussa 2007, yli 3 vuotta sitten. Mutta se on ollut piilossa, salassa.

On aika jättää taakse vanha rakas Vuodatuksen blogini - Helmiliinan aarteet. Se säilyköön taustalla ja muistona... Uusia kirjoituksia en enää sinne laita. Vanhoja postauksia kopioin jonkinverran tänne blogspottiin, mutta en tietenkään kaikkia. Kuvat näyttävät ainakin tulleen hurjan isoina ja rajauksetkin outoja.

Syynä minullakin, samoin kuin toisillakin "paenneilla", inhottavat mainokset.
Mutta aikansa kutakin..

Nyt on mielenkiintoista kehitellä tätä uutta.. ehkä tästä tulee toisenlainen, toivottavasti.

Tämän blogin sisältönä olkoon kaikenlainen väkertäminen ja yleensä kauniit asiat.. Kuvia koruista, ja tietenkin helmistä .. ja uusimmasta ihastuksestani "kuvakortit". Ehkä se on jonkin sortin digiskräppäämistä. Alan asiantuntijat pitänevät niitä varmasti kovin alkeellisina, mutta ehkä vähitellen opin jotain..

Ketä tänne sitten eksyyksin.. tiedoksenne, että tärkeä osa elämääni on Helmiliina- helmikauppa.

Tästä 15.1.2011 päivän kortista alkoi tällaisten kuvien askartelu..

Tämä hetki

Tämä hetki..
17.09.2010 - 09:03

Tässä on ollut viimeaikoina kovasti kiirettä.. Mutta välillä on hyvä hieman pysähtyä ja miestiskellä asioita kaikessa rauhassa.. Minulla tuo pysähdys tuli varmaan kovan kuumeen seurauksena... Silloin sitä huomaa, mikä elämässä on tärkeää - perhe, ystävät ja terveys.. Tietenkin lista jatkuu muilla asioilla, kuten työ ja vapaa-ajan harrasteet, mutta eiköhän nuo kolme ole tärkeimmät..

***

Muutamia viikkoja sitten olimme katsomassa U2:n konserttia Helsingin stadionilla. Kertakaikkiaan upea! Bändi on kyllä parhaimmillaan isoilla lavoilla. Konsertin jälkeen jäi monta kappaletta soimaan päähän, mutta yksi ylitse muiden on Moment of Surrender.. Sitä voin kuunnella, vaikka kuinka monta kertaa peräkkäin.. vieläkin. Kappale on tosiaan vaikuttava. Tässä teillekin linkki youtubeen..

Moment of Surrender -kaulakoruMoment of Surrender -rannekoruTänään matkaan jälleen Helsinkiin. Tällä kertaa Wanhaan Satamaan messuja rakentamaan. On kuulkaas niin ruumiillista työtä, että ette osaa arvatakaan.. Kantelen helmilaatikoita, jotka täynnä kiveä.. :D Siis kivihelmiä. Yllättävän paljon painaa makeanvedenhelmilaatikkokin. Nykyisin olen jo viisaampi, ja pakkaan helmet pienempiin muovilaatikoihin. Joskushan ne tuli laitettua järjettömän isoihin... Silloin en saanut laatikkoa edes nostettua autoon.. :D Wanhassa Satamassa meillä menee Luminukan Elisen kanssa noin viitisen tuntia. Sitten pitäisi osaston olla valmis, toivottavasti.. :)

Joten lämpimästi tervetuloa!

Helsingin Wanha Satama Kädentaitomessut 18. - 19.9.2010 osasto A4


Voikaa hyvin!

ps. kuunnelkaa vielä kerran Moment of Surrender.. :)

ps. ja vielä tiedoksi, että korujen laventelin väriset akaattirondellit tulevat puotiin viimeistään alkuviikosta ja samoja saa ostaa myös messuilta

Minun pinkit korut ja 2v synttärit

Minun pinkit korut ja 2v synttärit !!
12.06.2010 - 15:15

Melkein säikähdin, kun tajusin, että edellinen blokkaus on tosiaan viime syksyltä.. Niin aika on rientänyt! Hurjasti on tapahtunut tämän jälkeen... Ainakin Aurajoessa on virrannut vettä jälkeen edellisen.. :) ... ja niin on Salojoessakin ja monissa muissa.. :)

Talvi onneksi meni jo menojaan.. Ja nyt on viimein kesä ja luonto vehreimmillään. Huomasin, että kohta kielokin puhkeaa kukkaan. Muistatattehan sen ihanan vienon tuoksun..? Tuoksu tuo minulle aina mieleen lapsuuden kesät. Muistan vieläkin omat seikkailuni lähimetsissä kukkia keräillen ja tuoksutellen. Kukkakimppuun löytyi lähes aina kissankelloja, päivänkakkaroita ja joskus jopa suloisia ketoneilikoita.

Ehkä niistä kauniista punaisista ketoneilikoista on jäänyt ihastukseni punaiseen ja pinkkiin.. Ainakin viime aikoina se on vahvistunut. Totta tosiaan saahan pikkuisen pinkkiä olla aikuisellakin naisella! :)

Koruja teen nykyään harvemmin kuin aiemmin, mutta silloin tällöin kuitenkin. Joskus inspiraatio lähtee siitä, kun katsoo jonkun ihanaa helmivalikoimaa. Voi miten upeita helmiä tilaatte! Jollakulla on ihanasti kaikki helmet sävy sävyltään toisiinsa sopien, ja toisilla ihanan iloisesti kaikkea mahdollista. ... Niin vielä omiin koruihini. Lähes joka toinen kerta koruja pitää tehdä viime hetkillä ennen lähtöä jonnekin. Onhan vielä vartti aikaa, ja ehdin hyvin tehdä vielä korvakorut ja rannekorunkin. Omaksi ilokseni, mutta miehen hermoja koettelee.. :D

Pinkki rannekoru on tietenkin omani! Kivi on värjättyä magnesiittia ja keskuskivenä onyx-rondelli. Tämän pinkin rannekorun kaveriksi tein vielä pitkän kaulakorun, johon linkittelin samoja pinkkejä kivihelmiä ja lisäksi onyxia. Ehkä joskus myöhemmin saan sitä kuvan esille.

My own pinky
Seuraavan luonnonläheisen korusetin tein lahjaksi ja toivomuksena oli, että jotain ruskeaa. Helmien luonnonläheiset värisäväyt ovat jotenkin tulvillaan maaseudun rauhaa. Siksi nimeksi tuli Provence. Isommat rondellit ovat soocho jadea ja pienemmät tummat eebenpuuta. Kaulakorun kuva ei oikein onnistunut, mutta ehkä siitä jotain selvää saa. Siinäkin soocho jadea, eebenpuu rondelleja ja eebenpuu kolmionugettia, lisänä vielä jaspista.

Provence

Tässä tämä postaus. Tavallaan harjoitus minulle pitkän tauon jälkeen.

Minun pitänee vielä kertoa, että muistakaa Helmikauppa-blogin korukilpailu. Nyt saa jokainen äänestää !

Ja sitten... Helmiliinan helmikauppa täytti kesäkuun alussa 2 vuotta ! Tuon merkkipaalun johdosta päätin alkuvuodesta, että puodin pitänee pikkuisen uudistua.

Uudistuneet sivut uusine helmineen aukeavat maanantaina 14.6.2010, todennäköisesti aamupäivän aikana. Jännittävää!!

Olette kaikki lämpimästi tervetulleita silloin sivuille: www.helmiliina.fi !!Voikaa hyvin!

t. Helmiliina

Metsäkeijun kuiskaus

Metsäkeijun kuiskaus
31.10.2009 - 17:50

Syystuuli lennättää puista viimeisetkin lehdet...

On tullut syksy.. pimeää, kosteaa.. Vielä en tahtoisi tätä uskoa.. Mutta mitä näenkään..
Punaisilla, keltaisilla, ruskeilla lehdillä tanssi pieni metsäkeiju..
Hän antoi tuulen lennättää itseään lehdeltä lehdelle.. Oi miten kaunis keiju!

Keiju tuli luokseni ja kuiskasi hiljaa..
Minulla on sinulle jotain kaunista, muisto kesän vihreydestä..
Tahdon antaa sen sinulle.. Pidä siitä hyvä huolta, sillä tuleva talvi on pitkä..
Anna vihreiden välkkyvien helmien muistuttaa sinua menneestä kesän.
Anna sen kuiskia sinulle, että kohta, aivan pian on uusi kesä..

Iloa helmiä, näitä on minulle annettu..

Metsäkeijun kuiskaus


Kaulakorussa vihreitä säröakaatteja, ja riipuksena vihreä onyx -markiisi. Muuta osat patinoitua hopeaa.

Olen alkanut valmistautua Tampereen Suomen Kädentaidot -messuille.. Kohta alkaa jo jännittää todella, enää kaksi viikkoa..

Olette lämpimästi tervetulleita sinne!

Osastollamme A636 on minun lisäkseni Luminukka ja Tiiastar.. Iloista naisenergiaa! :)

Ajatuksia ennen messuja.. rannekoruja..Ajatuksia ennen messuja .. rannekoruja..
02.09.2009 - 12:20

Helmiä, helmiä.. Niiden vallassa olen ollut viimeiset neljä kuukautta.. Lähes hermihurmoksessa, niin kuin ennenkin.

Havahduin viimein unestani , ja huomasin, että on kulunut lähes neljä kuukautta edellisestä postauksesta.. Nyt on jo loppukesä.. ehkä jo syksyn kosteaa tuoksua ilmassa? Minne kesä meni, minne se katosi.. Paljon tapahtui, vaikka niitä en täällä kertonut.. Ehkä joskus kerron. Ainakin olen tehnyt koruja, jotain itselle... Hemmottelua arkeen ja muutamiin kesän juhliin.. Ehkä esittelen ne myöhemmin, katsotaan.. :)

Kesä... Monta helmipakettia on tullut jälkeen huhtikuisen päivän.. Muistan erään saapumisen vieläkin.. Sain sen iltapäivällä keskellä helteistä heinäkuuta.. Raahasin paketin terassille, ja avoin paketin auringon lämmössä.. Auringon säteet saivat leikkiä helmillä.. Ja ne leikkivät, helmet hehkuivat punaisina... korundin punaiset brioletit.. Uskon ja toivon, että ne punaiset tulvivat lämpöä, iloa Helsingin messuillakin.. Ehkä.. Toivon, että ehtivät...

Pakkaan parhaillaan helmiä messuja varten.. Kaikenlaisia ajatuksia tulee mieleen.. Muistin rannekorut, jotka kuvasin taannoin, ja lähetin Liisalle.. Niistä rannekoruistako hän oivalsi hienon harrastuksen.. :) Tunnen suunnatonta iloa, kun olen ehkä voinut osoittaa, miten ihana harrastus korujen tekeminen voi olla.. Ihania helmihetkiä sinulle, ja myöskaikille muille!

LiisaSitten syksyisiin tunnelmiin.. Syksyinen pitkä kaulakoru, jossa akaattia ja ametistia, hopea on patinoitu. Rannekorun tein samalla teemalla, mutta otin kuvat siitä vahingossa väärällä asetuksella, joten unohdtaan se tällä kertaa.

MedeniTämän viikon lopulla on ihanat Helsingin Wanhan Sataman Kädentaidon messut.. Odotan jo kovin, enää vain muutama päivä...

Messuosaston A11 jaan yhdessä ystäväni Luminukan Elisen kanssa.. siis osastolla Helmiliina ja Luminukka.

Lämpimästi tervetuloa! .. muistattehan esitellä.. :)

Helmien nauhaa

Helmien nauhaa... ja ilon aiheita...
30.04.2009 - 00:50

Moni varmasti muistaa sen kuplivan ilon tunteen nähdessään kauniita helmiä tai koruja.. Sellaisia pieniä väristyksiä? .. Tai sen ihanan onnen omatekoisesta korusta?

Puhkeava kevät saa aikaan iloisen mielen.. Kevään ensimmäiset kukat ovat uskomattoman kauniita.. Entä ne pikkuiset hiirenkorvat?

Parhaimman onnen tunteen saan nähdessäni oman pikkuisen ilon, hymyn, naurun... Olin pienen pienellä matkalla.. Ja yön poissa kotoa... Kaipasin silloin hurjasti häntä... Omaa pientä prinsessaani... Ilo oli suunnaton, kun hänet syliini sain...

Prinsessani
Makeanvedenhelmiä silkkilankaan solmittuna kera hopealukon..Sitten muistattehan! .. Että olette lämpimästi tervetulleita korukilpailuun, joko koruntekijänä tai äänestäjänä..

Katso lähemmät ohjeet Helmikauppa-blogista...Toivon kaikille oikein ihanaa toukokuun alkua... helmeilevän kuplivaa!

Helmiä, helmiä.. ajatuksia ennen messuja

Helmiä, helmiä.. ajatuksia ennen messuja..
27.02.2009 - 09:25

Helmet ja korut ovat vallanneet ajatukseeni lähes täysin.. Niiden kanssa, niitä ajatellen.. päivin ja öin.. ainakin nämä viimeiset päivät ennen messuja.. Hermihurmiota tai helmihurmosta? .. Sitä se on..

Mukavia päiviä nämä ovat olleet, vaikka tiedän että ihanimmat hetket ovat messuilla.. Odotan jo kovin!! .. Helmiä olen myynyt monille, monille nettikaupan kautta .. Nyt viimein saatan nähdä teistä muutamat messuilla.. Hymyssä suin ja pilke silmäkulmassa odotan teitä.. :) Ihanaa olisi myös kohdata teidät "vanhat" korujen ostajat viime messuilta tai te, joiden kanssa olen viestitellyt sähköpostitse..

Minulla taitaa olla menossa koruissa sellainen yksinkertainen vaihe.. Sellaistahan tämä on - mielihalut vaihtelee, aaltoilee.. niin kuin laineet.. Katsoin jokin aika sitten vanhoja postauksiani viime keväältä ja kesältä.. Olipas runsasta.. Yhdessä korussa oli monen moista kiveä. Se oli silloin.. Nyt saatan laittaa vain yhtä.. Enhän ole tullut tylsemmäksi?! Ehkä vielä koittaa se täyteläisempikin aika, kun ollaan aallon harjalla..

Olen kotoisin saaristosta.. Meri ja sen tuoksut ovat olleet aina rakkaimpia tuoksuja ja niistä tulee ihania muistoja.. Nitä kaipaan.. Ja silloin pitää lähteä meren rannalle.. Pidän myös tummista metsälammista.. Niiden rauhallisesta tunnelmasta.. Sekin johtuu varmaan siitä, että lapsena pääsin välillä ihmettelemään metsälampea.. Muistan kesäaamun hetket lammen äärellä.. Silloin oli vielä yön kosteutta heinillä ..

Jostain.. jostain tuli mieleen, että seuraava kaulakorun nimi pitää olla Lumpeen kukka..


Minut ja Sinisen huoneen Hannen löydätte:

Helsingin Wanha Satama Kädentaidonmessut 28.2. - 1.3. klo 10. - 17.00 A11

Solmittuja helminauhoja.. Arabella ja ..

Solmittuja helminauhoja.. Arabella ja..
24.02.2009 - 23:50

Kun on aika helminauhan.. illan viimeisinä hetkinä..

Jokaisella on varmaan oma tapansa rauhoittua illalla, miettiä päivän asioita ja ajatella tulevia.. Minulle on tullut tavaksi solmia helminauhaa illan viimeksi.. Ehkei nyt sentään joka ilta, mutta hyvin monena iltana, varsinkin näin kun jotkut myyjäiset, messut lähestyvät.. Se ei ole ollut lainkaan sellaista pakonomaista, vaan se on ollut illan rauhaisa hetki, jota olen odottanut, kaivannut.. On ollut ihanaa kaivaa helmet, silkkilanka ja pieni työkalupussukka esiin. Solmin lähes aina ruokapöydän äärellä. Ehkä jossain muualla voisi olla paljon mukavampaa.. Mutta se on paikka, jonne pikkutytöllä on sängystä suora näköyhteys.. Lukuisien iltahalien ja satujen jälkeen saan tehdä tätä helmihommaa pöydän äärellä kunhan välillä palaan hänen luokse ratkaisemaan jonkin ongelman: nalle tai vauva kateissa, tai ystävänpäivä fantti.. tai Turrekirja.. tai peitto huonosti.. Näin siis meillä.. ;) Sitten kaikki nukahtavat, ja minä jään kahden helmien ja ajatuksieni kanssa.. Hetken päästä karvakuono tulee kuitenkin vielä tarkistamaan, että vieläkö solmin..Ja päättää mennä juomaan vettä..

Illan viimeisinä hetkinä tuli tehtyä ainakin nuo seuraavat helminauhat.. Ensimmäisessä valkeita keshihelmiä seuranaan makeanvedenhelmitikkuja.. Vaaleanpunaisessa rannekorussa on makeanvedenhelmiä.. Valkea, puhdas kaulakoru on siloisista makeanvedenhelmistä, hopealukossa vuorikristalli..

Bethia

Arabella

Arline


Kuvien laatu on vähän sitä sun tätä.. Ensimmäisessä töppäilin valkotasapainon kanssa, unohdin että lumi tekee sinisen kuvan, toisessakin jotain häikkää.. Jospa sitten ensi kerralla muistaisin, ehkä, ehkä en..

Sitten helmikaupan helmiin.. Suokaa anteeksi, että en ole uusia ehtinyt laittaa puotiin.. Jos vain pystytte, niin tulkaa katsomaan niitä Helsingin Wanhan Sataman kädentaidonmessuille, osasto A11 yhdessä Sinisen huoneen Hannen kanssa.. Nehän ovat jo ensi viikonvaihteessa.. Siellä helmiköitä voi sitten nähdä livenä ja saa rauhassa hypistellä.. Mutta mitä uutta on sitten tullut?

Makeanvedenhelmiä - nugetteja, pyöreitä, kukkia, sydämiä .. Värisävyt kevään vaaleita pastelleja, mutta myös vahvempia sävyjä tummaa peacockia, havunvihreää, pronssia, auringon kultaa..hopean harmaata.. Makeanvedenhelmitikutkin tulivat, niitähän te kaipailitte.. Ja lisäksi sain vielä erän niitä valkeita, riisinmuotoisia edullisia 7-7,5 mm mv-helmiä, ja laatu oli ilmeisesti aika hurmaavaa.. :)

Kivihelmiä - Chialostiittia, paljon erilaisia akaatteja, Madagaskarin akaatteja eri muotoina, isoja mustan vihreitä säröakaatteja kolikkoina, rondelleina.. yleensä isoja kivihelmiä..

Hopeisia korunosia.. lukkoja, lukkoja ja lukkoja.. Korvakorun osia - koukkuja, renkaita.. kiinnityshelmiä, vaijerinsuojia, hopeahelmiä, kukkia, avaimenperärenkaita jne..

Mitähän vielä. Niin messuilla on tietenkin messutarjouksia.. Yleensä hopeat ovat edullisempia kuin ennen uuden toimittajan johdosta, vaikka tällä hetkellä hopea on taas suht kallista ja vaikka euron kurssi pohjalukemissa.Yritän laittaa vielä yhden korupostauksen ennen viikonvaihdetta... mutta silti sanon varmuudeksi, että

Lämpimästi tervetuloa Helsingin Wanhan Sataman Kädentaidonmessuille!

Rannekoru Mei-li

Rannekoru Mei-li
18.01.2009 - 22:39

Huomasin eilen, että edellisestä postauksesta on aikaa jo pitkälti.. Miten voi olla?! Näin siinä sitten vain kävi.. Päivät ja viikot riensivät.. Monta, monta kertaa ajattelin iltalenkkiä koirun kanssa tehdessä, että tänä iltana laitan viimein jotain.. Mutta silloinkin tuli jotain muuta..

Ajatukseni ovat olleet lähes alinomaa helmissä. Olen seikkaillut varmaan sadoilla erilaisilla koru- ja helmisivuilla - kotimaassa ja todella kaukana. Erilaisissa kulttuureissa, tunnelmissa.. Olen löytänyt uusia, mielenkiintoisia helmikauppoja.. Ensimmäiset uudet helmet ehtivät jopa helmipuotiin asti.. Korusivustoja olen selannut kymmeniä, ehkä satoja.. Uskon, että kaikki nuo netissä käytetyt tunnit ja jopa vuorokaudet, eivät ole menneet hukkaan.. Eihän?!! .. Ainakin olen saanut omat ajatukseni selkeämmäksi - millaisia helmiä voisin hankkia..

Koruja en ole viime viikkoina hurjasti tehnyt, mutta onneksi jotain.. Jotta muistan sen onnen tunteen, kun joku koru on tullut valmiiksi. Itse tehtynä, aivan omin käsin.. made by me..

Seuraavanlainen rannekoru tuli heti mieleeni, kun näin nämä upean väriset akaatit. Yksinkertaista, mutta en silti halunnut sotkea mitään muutakaan kiveä niiden kanssa. Kirkas hopea ei minun silmissäni näyttänyt hyvältä, joten piti löytää jostain lähes kadonnut patinointi-litku. Edellisestä kerrasta onkin todella paljon aikaa..

Lopputuloksena tuli tälläinen kiinalaisvaikutteinen rannekoru.. Nimekseen se sai Mei-li, joka tarkoittaa kaunista. Joten suloiselle pikku kiinattarelle rannekoru:

Mei-li
Oikein onnellista ensi viikkoa teille!

Voikaa hyvin, ja annattehan helmien, korujen valloittaa.. minä ainakin.. ;)

t: Helmiliina

Helmien helinää

Helmien helinää
31.12.2008 - 18:48


Rannekoru Helinä-keijulle..

Olen pahoillani, että edellisestä päivityksestä on vierähtänyt jo tovi. Joulunalusaika oli kovin, kovin kiireinen. Kaikenlaista tapahtui, paljon. Korujakin sain tehdä, ja ne kaikkein ihanimmat solmitut lähtivät maailmalle ilman kuvan kuvaa.

Jossain vaiheessa kiireen keskellä tajusin solmivani hassuista vaaleista keshihelmistä helminauhaa, rannekorua. Helmiä, joissa sulassa sovussa on sekä keshihelmi, että makeanvedenhelmi... Se oli joskus iltamyöhään, kaikessa rauhassa, hiljaisuudessa.. miettien tulevaa joulua. Se oli sellaista helmiterapiaa joulustressiin.

Nimekseen rannekoru sai Helinä. Mistähän? Pikkutyttömme näki juniori-tv:ltä pätkän Helinä-keiju -videota. Ihana, suloinen Helinä-keiju. Rannekoru helisee ranteessa samoin kuin musiikki Helinän videolla..
HelinäVuosi vaihtuu kohta.. ja tämä vuosi on jo melkein mennyttä. Tulen haikeana muistamaan tämän mielessäni aina. Paljon ihania muistoja.

Kiitän lämpimästi teitä kaikkia, jotka olette vierailleet blogissani tämän vuoden aikana.
Toivon, että tapaamme ensi vuonnakin.
Lämmin kiitos myös teille, jotka olette raottaneet helmikaupan ovea.

Uusi vuosi tulossa, uusia kujeita.. Tehdään ensi vuodesta entistäkin suloisempi!
Uusin toivein, uusin lupauksin.. niinhän..

Toivon teille hyvää, antoisaa Uutta Vuotta 2009!
t: Helmiliina

Koru Lumikille .. osa 2

Koru Lumikille.. osa 2
15.12.2008 - 19:52

Oi. mitä hupsua tapahtuikaan..
Edellinen postaukseni lensi "julkisuuteen" ilman kertomusta..Ilman kuvaa rannekorusta..
Voi minua..

Tapahtui näin.. Muokkailin kuvaa.. Tallensin ja laitoin blogin puolelle..
Julkaisuajankohdan laitoin tuonnemmaksi.. Näin olen joskus aiemminkin tehnyt..
Hups. Yllätykseni huomasin, että se tulikin julki aiemmin kuin olin suunnitellut?

Ja sitten varsinainen tarina..
Sain ihanalta asiakkaaltani tilauksen syyskesällä. "Tekisitkö kummitytölleni korusetin joululahjaksi. Hän pitää makeanvedenhelmistä.. jotain tyylikästä, nuorekasta, herkkää.."

Syksyn mittaan pohdiskelin korua..
Vaistosin, että tyttö oli kummitädilleen rakas, jotain aivan erityistä..
Jotenkin aavistin, että hän on vaalea, herkkä nainen.. Mielessäni suunnittelin kaulakorua,
jossa kaksi nauhaa ja toinen niistä pienemmistä helmistä. Pikkuruinen helminauha kuvastaisi herkkyyttä, läheisten rakkautta.. Toisessa helminauhassa voisi olla hieman isompia makeanvedenhelmiä, vuorikristallia, hopeaa..
Eräänä iltana pujottelin helmia.. Ja samalla oivalsin millainen kaulakorun pitäisi olla..
Hassua.. Tätä korua tehdessäni.. Mieleeni muistui vahvasti oman pikkuisen tytön ensimmäiset hetket.. Ehkä ei tähän mitenkään liity.. mutta.. mutta silti minusta tuntuu, että korun saaja on esikoinen.. Sitä en tiedä, mutta tänään sain selville, että hän on vaalea, nuori, herkkä, lämmin, iloinen, tunteellinen, älykäs tyttö..

Korusta tuli vaalea, hento..
nimeksi tuli jostain mielestäni.. sadun Lumikki..
Joten korut Lumikille..

Ja viimein rannekoru

Koru Lumikille

Keshihelmistä Lumous.. rannekoru..

05.11.2008 - 22:56Olipa kerran pienen pieni helmisimpukka.
Se teki välillä pieniä kepposia sisarustensa kanssa eikä aina tahtonut
uskoa äitinsä viisaita neuvoja.

Olen niin pieni vielä .. Haluan vielä leikkiä ja hupsutella!
Tulkaa siskot! ..

Ei auttanut äidin varoitukset ..
Sinun voi käydä hassusti.. Sinä et ehkä ikinä saa tehdä sitä kaikkein kauneinta ..
Sitä jota koko maailma vielä odottaa..

Ee-ei.. En tahdo.. Anna minun leikkiä vielä .. Olen niin pikkuinen..

Ja niin siinä sitten kävi, että pikkuisen helmisimpukan hupsuttelujen
seurauksena syntyi ihanainen hassunkurinen helmi, jossa yhdistyivät oikea helmi
ja samassa vielä keshihelmi.. Pikkuinen helmisimpukkka oli niin onnellinen
nähdessään mitä oli saanut aikaiseksi. Äitisimpukkakin heltyi nähdessään miten
ainutkertainen ja hellyyttävän kaunis hänen lapsensa tuotos oli.

Hoitotäti nosti pienen aarteen hellästi vakan pehmusteelle.. Oi miten kaunis tuo onkaan!
Onko tuo maailman kaunein? ..
Ja niin pieni helmisimpukka eli onnellisena elämänsä loppuun asti.

Löysin nämä hupsuttelevat helmet, ihanat helmiveitikat..
Solmin ne helmi helmeltä nauhaksi. Ja viedelleen ne saivat pikkuruisista
makeanvedenhelminugeteista tehdyn solmitun nauhan.

..syntyi Lumous ...
Ihanaa loppuviikkoa teille!

Muistattehan, että enää yksi viikko Tampereelle..

Tampereen kädentaidon messut 14. - 16.11.2008
A 130

Tervetuloa!